Τοποθεσία

Η εξωτική παραλία Φαλάσαρνα βρίσκεται 59km δυτικά των Χανίων και σχεδόν 17km δυτικά της Κισσάμου, στη δυτική βάση του Ακρωτηρίου Γραμβούσα. Στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φαλάσαρνας.

Ο κόλπος Φαλάσαρνα είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες στην Ελλάδα, η οποία έχει βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και ψηφίστηκε ως μία από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη στο παρελθόν. Το Falasarna εκτείνεται σε μια μεγάλη περιοχή και αποτελείται από πέντε διαδοχικές παραλίες, με τις δύο πιο κεντρικές να είναι οι πιο αγαπημένες.

Η άμμος στην παραλία είναι λευκή, καθιστώντας το χρώμα του νερού τροπικό. Πράγματι, εάν είστε τυχεροί και είστε εδώ μια μέρα που δεν φυσάει δυτικός άνεμος, θα μαγευτείτε από την παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Η περιοχή γύρω από τα Φαλάσαρνα είναι μαγευτική και είναι προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο. Αν έχετε χρόνο και ψάχνετε κάτι ρομαντικό, μπορείτε να περιμένετε το ηλιοβασίλεμα, που θεωρείται το καλύτερο στην Κρήτη. Πώς θα μπορούσε αυτό να μην είναι το καλύτερο, όταν βρίσκεστε σε ένα τέτοιο καταπληκτικό τοπίο και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ανάμεσα στην παραλία στον ορίζοντα; Όταν σκοτεινιάζει, μπορείτε να βρεθείτε σε κάποιο από τα πάρτυ που διοργανώνονται στην παραλία όλο το καλοκαίρι.

Το Falasarna Bay στο χάρτη